Κύπριος αθλητής Στίβου που αγωνίστηκε στην Αθήνα, με ειδίκευση στα 110 μέτρα με εμπόδια και στο άλμα εις μήκος.
Ο Γεώργιος Σκουταρίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1885 και πέθανε τον Μάρτιο του 1962. Σε δημοσίευμα της η εφημερίδα "Η Nέα Eφημερίς της Λευκωσίας" στις 29 Μαρτίου 1962 ανακοίνωσε το θάνατό του. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα η κηδεία έγινε δημοσία δαπάνη και τον επικήδεο εκφώνησε ο Αντιπρόεδρος του ΓΣΠ, Ιατρός Φρίξος Μιχαηλίδης. "Ο μεταστάς διετέλεσεν επί σειράν ετών καθηγητής Γυμναστικής εν των Παγκυπρίω Γυμνασίω και γυμναστής του ΓΣΠ, υπήρξε δε εκ των καλυτέρων αθλητών της Νήσου, αναδειχθείς επανειλημμένως Παγκυπριονίκης, Πανελληνιονίκης και Βαλκανιονίκης..."
Βλέπε λήμμα: Στίβος
Ασχολήθηκε με τον αθλητισμό κατά την διάρκεια των σπουδών του στην Αθήνα, όπου παρακολούθησε σπουδές στον τομέα της οινοποιίας. Το 1904 συμμετείχε στο Τρίτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου που διεξήχθη στο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας από 6 έως 9 Μαΐου, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στα 110 μέτρα με εμπόδια. Ο Σκουταρίδης τερμάτισε πρώτος με επίδοση 19.0 μπροστά από τον Γεώργιο Ισηγόνη του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ. με επίδοση 19.8.
Το προσωπικό ρεκόρ του στα 110 μέτρα με εμπόδια ήταν 16.6 και στο άλμα εις μήκος 6.35, που τα πραγματοποίησε το 1908.
Συμμετείχε σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες χωρίς να έχει διακρίσεις. Σε εθνικό επίπεδο, ο Σκουταρίδης κέρδισε επτά μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου και τέσσερα στους Πανιώνιους Αγώνες. Ο Σκουταρίδης σε όλα τα χρόνια της σταδιοδρομίας του αγωνιζόταν για την Ελλάδα, και ανήκε στο τμήμα στίβου του Πανελλήνιου Γ.Σ. έως το τέλος της καριέρας του το 1909όταν επέστρεψε στην Κύπρο.
Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου του 1906 που πραγματοποιήθηκε στις 16 έως 19 Μαρτίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, κατέκτησε την δεύτερη θέση στο ίδιο αγώνισμα με επίδοση 19.4 πίσω από τον Αλέξανδρο Τουφερή του Εθνικού Γ.Σ. που έκανε χρόνο 19.2. Τον ίδιο χρόνο πήρε μέρος στους Μεσοολυμπιακούς Αγώνες που έλαβαν τόπο στις 22 Απριλίου έως τις 2 Μαΐου στο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας.
Στις 29 Μαρτίου του 1907, συμμετείχε στους αθλητικούς αγώνες προς τιμήν του βασιλιά της Ιταλίας Βιτόριο Εμμανουέλε που διοργανώθηκαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας, ο οποίος πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα. Ο Σκουταρίδης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 110 μέτρα με εμπόδια με επίδοση 19.2 μπρόστα από τον Α. Ραγκαβόπουλο του Πειραϊκού Συνδέσμου. Την ίδια χρονιά κέρδισε δύο χρυσά μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου που διεξήχθη στο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας στις 24 έως 29 Απριλίου, στα αγωνίσματα 110 μέτρα με εμπόδια και άλμα εις μήκος. Στα 110 μέτρα με εμπόδια τερμάτισε με χρόνο 17.8 μπροστά από τους Αλέξανδρο Τουφερή του Πανελλήνιου Γ.Σ., με επίδοση 18.0 και Γεώργιο Κασσάρ του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ. που κατέλαβαν την δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα. Στο άλμα εις μήκος ο Σκουταρίδης κατέκτησε την πρώτη θέση με επίδοση 6.01. Τη δεύτερη θέση κέρδισε ο Π. Οικονομίδης του Πανελλήνιου Γ.Σ, με επίδοση 5,965 και την τρίτη ο Νικόλαος Ανδρεαδάκης του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ., με επίδοση 5.93.
Πηγές