Λιβέρας Δημήτριος

Image

Νομικός που υπηρέτησε ως υπουργός Δικαιοσύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1933. Πέθανε στις 3 Ιουνίου 2009.

 

Μετά τις γυμνασιακές του σπουδές σπούδασε νομικά στο Gray's Inn στο Λονδίνο. Από το 1958 άρχισε να ασκεί το δικηγορικό επάγγελμα στη Λευκωσία. Υπηρέτησε ως πρόεδρος της Αρχής Λιμένων από το 1982 μέχρι το 1985 και ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών. Υπήρξε επίσης νομικός σύμβουλος και μέλος διοικητικών συμβουλίων πολλών οργανισμών και εταιρειών.

Ο Δημήτρης Λιβέρας ήταν ιδρυτικό μέλος του ΔΗΚΟ το 1976. Εξελέγη βουλευτής στις  Βουλευτικές Εκλογές του 1981 στη Λευκωσία με το ΔΗΚΟ.  Τον Φεβρουάριο του 1982 απώλεσε τη βουλευτική έδρα μετά από απόφαση του εκλογοδικείου.

 

Στις 7 Ιανουαρίου 1985 διορίστηκε υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Σπύρου Κυπριανού, διαδεχόμενος το Φοίβο Κληρίδη. Στη θέση αυτή υπηρέτησε μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου 1988, οπότε σχημάτισε κυβέρνηση ο νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου

 

» Βλέπε ανάληψη Καθηκόντων: Βίντεο Ψηφιακός Ηρόδοτος-Αρχείο ΡΙΚ

 

Όταν υπηρετούσε ως υπουργός Δικαιοσύνης, ο Δ. Λιβέρας είχε αναλάβει παράλληλα για κάποιο διάστημα και το υπουργείο Προεδρίας.

 

Ο  Δημήτρης Λιβέρας πέθανε σε ηλικία εξηνταεννέα ετών και στην κηδεία του παρέστη ο τότε  Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος.

Φώτο Γκάλερι

Image
Image
Image