Νικολαΐδης Αντώνης

Πρωταθλητής σκοποβολής

Image

Αθλητής στο άθλημα της σκοποβολής (σκήτ) με διεθνείς επιτυχίες. Γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 24 Ιανουαρίου 1967 και ανήκει στη Σκοπευτική Οργάνωση Λεμεσού. Σπούδασε στο Cyprus Institute of Marketing.

 

Από το 1991, οπότε και άρχισε την διεθνή του σταδιοδρομία στο άθλημα της σκοποβολής, κέρδισε πάρα πολλές διεθνείς διακρίσεις, εξασφαλίζοντας μετάλλια σε διεθνείς αγώνες. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης (1992) κατετάγη 25ος ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα των ΗΠΑ ( 1996) κατετάγη 26ος. Το 2004 πέτυχε την ισοφάριση του παγκοσμίου ρεκόρ με 125 επιτυχίες στους 125 δίσκους. Τον επόμενο χρόνο πέτυχε και πάλι παρόμοια επίδοση (149 επιτυχίες στους 150 δίσκους). Το 2006 ήταν δεύτερος στην παγκόσμια κατάταξη του αγωνίσματός του. Κέρδισε τη δεύτερη θέση στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου που έγιναν στην Κορέα, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα και τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο, όπου στο αγώνισμά του κέρδισε την τέταρτη θέση.

 

» Βλέπε λήμμα: ΣΚΟΚ

 

Συμμετείχε συνολικά σε 4 Ολυμπιάδες. Στο άθλημά του κατέχει 3 Παγκόσμια ρεκόρ και ήταν ανάμεσα στους 12 καλύτερους σκοπευτές του κόσμου. Το 2008 βραβεύτηκε ως αθλητής Χρονιάς από την ΕΑΚ. Είναι κάτοχος διπλωμάτων προπονητικής της Διεθνούς Ακαδημίας Σκοποβολής (ISSF TRAINING ACADEMY) και έχει ηγηθεί της διοργάνωσης και διδασκαλίας σημαντικών σεμιναρίων σε θέματα προπονητικής σε Κύπρο και στο εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες διαλέξεις σε δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτήρια μέσης και ανώτερης εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένου του Πανεπιστημίου Κύπρου αλλά και του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ του ΚΟΑ για σειρά 2 θητειών. Το 2005 επιλέχθηκε ως εκπρόσωπος της Κύπρου στο European Education Forum. Διετέλεσε πρόεδρος της ΚΟΚ & ΔΑΖ Λεμεσού και Αν. πρόεδρος της Παγκύπριας
Ομοσπονδίας Κυνηγίου.

 

Το 2021 κατήλθε ως υποψήφιος βουλευτής Λεμεσού με τη ΔΗΠΑ.

 

 

Πηγές: 

  1. Polignosi
  2. Αντώνης Νικλολαιδης - Βιογραφικό
  3. Ακούμπησε το βάθρο ο Νικολαϊδης

Φώτο Γκάλερι

Image
Image