Παπαπέτρου Μιχάλης

Image

Πολιτικός, που διετέλεσε πρόεδρος των κομμάτων ΑΔΗΣΟΚ και ΕΔΗ. Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1947. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Ασκεί τη δικηγορία από το 1972.

 

Στο παρελθόν διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Φοιτητών Λονδίνου, μέλος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Φοιτητικών Ενώσεων (ΟΕΦΕΚ), γενικός γραμματέας του αθλητικού συλλόγου «Ομόνοια», μέλος του Συμβουλίου του Παγκυπρίου Δικηγορικού Συλλόγου και πρόεδρος της ΕΔΟΝ.

 

Το 1985 εξελέγη βουλευτής του ΑΚΕΛ και το 1990 ήταν ένας από τους ιδρυτές του ΑΔΗΣΟΚ του οποίου διετέλεσε πρόεδρος, αναπληρωτής πρόεδρος και βουλευτής. Με τη συνένωση των Ελευθέρων Δημοκρατών και του ΑΔΗΣΟΚ, το 1996, ο Μιχάλης Παπαπέτρου εξελέγη αναπληρωτής πρόεδρος και τον Οκτώβριο του 2005 πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών. Στη θέση αυτή υπηρέτησε μέχρι τον Μάρτιο 2007.

 

Κατά την περίοδο 25.8.1999-28.2.2003 υπηρέτησε ως κυβερνητικός εκπρόσωπος στην κυβέρνηση Γλαύκου Κληρίδη. Την ίδια περίοδο ήταν μέλος της ελληνοκυπριακής διαπραγματευτικής ομάδας στις δικοινοτικές συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Υπήρξε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου.