Λαϊκόν Καφεκοπτείον

Ο Χρυσός Καφές της Κύπρου

Image

Το Λαϊκό Καφεκοπτείο ιδρύθηκε το 1948 από μια ομάδα επαγγελματιών καφετζήδων, με εφόδια ένα μεταχειρισμένο χειροκίνητο καρβουδιστήρι και μύλο, ένα ποδήλατο για διανομή και αρχικό προσωπικό έξι άτομα. Από το 1955 μέχρι και το 1958 οι μέτοχοι της Εταιρείας έφτασαν τους 4.300 και πλέον το Λαϊκόν Καφεκοπτείο απόκτησε το δικό το ιδιόκτητο κτίριο στο Καϊμακλί, με σύγχρονα μηχανήματα αλέσματος και καβουρδίσματος καφέ και η Εταιρεία ανέλαβε αποκλειστικά τη διανομή του καφέ σε όλη την Κύπρο.

 

Το 1973 η Εταιρεία μεταστεγάστηκε στο σημερινό της εργοστάσιο στο Καϊμακλί, στην οδό Αντρέα Παπακώστα. Το 1975 υπήρξε η αρχή μιας νέας εντυπωσιακής ανοδικής περιόδου, όταν το Λαϊκό Καφεκοπτείο τοποθέτησε σύγχρονες αυτόματες γραμμές παραγωγής του καφέ. Έκτοτε γίνονται συνεχείς αναβαθμίσεις και προσθήκες στη γραμμή παραγωγής, πάντα ευθυγραμμισμένες με τους πιο συγχρόνους τρόπους. Σήμερα, το Λαϊκό Καφεκοπτείο είναι πιστοποιημένο με ISO9001: 2008 και ISO2200: 2005 και προμηθεύει την αγορά με προϊόντα ποιότητας σύμφωνα με τις ανάγκες των πελατών.

 

Ο Καφές Λαϊκού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης και της ιστορίας του τόπου μας και δίκαια έχει χαρακτηριστεί ως ο «Χρυσός Καφές της Κύπρου». Κι επειδή το ενδιαφέρον για την αγορά του καφέ αναπτύσσεται ραγδαία, η εταιρεία εμπλούτισε τις γραμμές παραγωγής της με νέο καρβουδιστήρι για την ανάπτυξη εξειδικευμένων καφέδων όπως Espresso και Φίλτρου, προμηθεύοντας αρκετά σημεία εστίασης με χαρμάνια δικά της ή άλλα που οι πελάτες επιλέγουν.

 

Πηγή

LAIKO GROUP

Φώτο Γκάλερι

Image
Image
Image