Κοιλιάρης Στέλιος

Image

Υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά την περίοδο 1993-1995. Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1951. Αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο Κύκκου Αρρένων και σπούδασε Οικονομικά με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στη συνέχεια παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Essex της Βρετανίας και κατέχει τα διπλώματα Μ.Α. και Ph.D.

 

Εργάστηκε για μια δεκαετία στο υπουργείο Οικονομικών, από όπου παραιτήθηκε και μεταπήδησε στον ιδιωτικό τομέα το 1989, όταν είχε το βαθμό του οικονομικού διευθυντή. Πριν από την υπουργοποίησή του ήταν γενικός διευθυντής οικονομικών και διοίκησης στο συγκρότημα εταιρειών Λούης.

 

Υπηρέτησε από τη θέση του προέδρου ή του μέλους διοικητικών συμβουλίων ημικρατικών οργανισμών, δημοσίων και ιδιωτικών εταιρειών, καθώς και κοινοπραξιών με ξένες εταιρείες στο εξωτερικό. Κατά καιρούς διετέλεσε πρόεδρος ή μέλος επιτροπών που ασχολήθηκαν με διάφορα σοβαρά θέματα οικονομικής πολιτικής. Διετέλεσε επίσης γραμματέας της Συμβουλευτικής Οικονομικής Επιτροπής και του Ανωτάτου Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής.

 

Τον Φεβρουάριο του 1993 διορίστηκε υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας στην κυβέρνηση του τότε νέου προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη. Στη θέση αυτή υπηρέτησε μέχρι το τέλος Απριλίου 1995, οπότε παραιτήθηκε για να εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα.