Λάρκος Παναγιώτης

Image

Ζωγράφος και χαράκτης. Γεννήθηκε στο χωριό Λύση της επαρχίας Αμμοχώστου το 1956. Μετά την προσφυγοποίησή του, το 1974, κατέφυγε στη Λάρνακα. Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Αγίου Γεωργίου της Λάρνακας. Παρακολούθησε επίσης εκεί μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής κοντά στον Γιώργο Ματσαγγίδη. Το 1976 πήγε στην Αθήνα όπου παρακολούθησε για δυο χρόνια μαθήματα σχεδίου, χαρακτικής και γραφικών τεχνών στο Κέντρο Εικαστικών και Γραφικών Τεχνών Αθηνών, κοντά στο ζωγράφο και χαράκτη Γιώργο Αργυράκη. Το 1978 κέρδισε υποτροφία και παρακολούθησε στη συνέχεια μαθήματα σχεδίου, ζωγραφικής και συνθέσεως στην Ακαδημία Καλών Τεχνών «Ρέπιν» του Λένινγκραντ (Σοβιετική Ένωση). Ταυτόχρονα, μεταξύ 1982 και 1985 εργάστηκε στο εργαστήριο ζωγραφικής και προσωπογραφίας με καθοδηγητή τον πρόεδρο της Aκαδημiας Τεχνών της Ε.Σ.Σ.Δ. Μπορίς Ουγκάροβ. Το 1985 υποστήριξε με επιτυχία τη διπλωματική του εργασία και πήρε τον τίτλο Μ.Α. Painting.

 

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του επέστρεψε στην Κύπρο, κι από το 1985 διατηρεί εργαστήριο σχεδίου και ζωγραφικής στη Λάρνακα. Στο εργαστήριό του διατηρεί μόνιμη έκθεση έργων του.

 

Πήρε μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στο Λένινγκραντ, στην Αθήνα, στην Κύπρο και στη Σουηδία. Την πρώτη ατομική έκθεση έργων του οργάνωσε το 1984 στο Λένινγκραντ. Συνολικά οργάνωσε 9 ατομικές εκθέσεις και πήρε μέρος σε 16 ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Φώτο Γκάλερι

Image