Χατζηευθυμίου Μιχαήλ

Δημοσιογράφος. Γεννήθηκε στο χωριό Σκυλλούρα της επαρχίας Λευκωσίας το 1919 και πέθανε το 1981. Αποφοίτησε από την Εμπορική Σχολή Σαμουήλ. Εκδότης του Cyprus Industrial, Commercial and Professional Guide (1949 και 1952). Από τους βασικούς εμπνευστές και διοργανωτές της Διεθνούς Εκθέσεως Κύπρου, που άρχισε να γίνεται στη Λευκωσία από το 1952, και γραμματέας της οργανωτικής επιτροπής της έκθεσης αυτής, που από το 1976 συνέχισε να οργανώνεται κάθε χρόνο με την ευθύνη του κράτους και μετονομάστηκε σε Διεθνή Κρατική Έκθεση Κύπρου.

 

Συνιδιοκτήτης και συνδιευθυντής της ημερήσιας εφημερίδας Ο Φιλελεύθερος*, που άρχισε να εκδίδεται από το 1955, και οικονομικός της διαχειριστής. Επίσης, εκδότης και διευθυντής της ημερήσιας εφημερίδας Απογευματινή* από το 1972, που πρωτοεκδόθηκε, μέχρι τον θάνατό του. Συνιδιοκτήτης και διευθυντής της εβδομαδιαίας εφημερίδας Η Δημοκρατική*, που εκδιδόταν από το τέλος του 1974 μέχρι τον Μάιο του 1983.

 

Πήρε μέρος σε διάφορες δημοσιογραφικές αποστολές σε πολλές χώρες και υπήρξε από εκείνους που συνέβαλαν ιδιαίτερα στην ανάπτυξη και πρόοδο της δημοσιογραφίας στην Κύπρο.