Ακρίτα Έλενα

Image

Δημοσιογράφος, ευθυμογράφος και συγγραφέας. Γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 28 Ιουνίου 1955. Είναι κόρη του Κυπρίου πολιτικού, δημοσιογράφου και λογοτέχνη Λουκή Ακρίτα και της Σύλβας Ακρίτα.

 Έχει κάνει τρεις γάμους. Ο πρώτος της σύζυγος ήταν ο συγκοινωνιολόγος Νάσος Κόκκινος. Έπειτα, το 1987, παντρεύτηκε τον ηθοποιό Κώστα Αρζόγλου  και το 1992  υιοθέτησαν τον γιο τους, Παύλο Αρζόγλου. Στη συνέχεια, το 2012, παντρεύτηκε τον ηθοποιό και σεναριογράφο Γιώργο Κυρίτση, έπειτα από 18 χρόνια κοινής ζωής και επαγγελματικής συμπόρευσης.

Ως δημοσιογράφος συνεργάστηκε με το περιοδικό Ταχυδρόμος και τις εφημερίδες : Το Βήμα, Έθνος, Έθνος της Κυριακής, Ειδήσεις και Τα Νέα. Συνεργάστηκε επίσης με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς : ΕΡΑ 1, Αθήνα 9.84, Flash και ΑΝΤ1.

 

Τηλεοπτικές εκπομπές: «Πινγκ πονγκ», «Κορώνα Γράμματα»(τηλεπαιχνίδι), «Κυριακάτικα»(μαζί με το Δημήτρη Κωνσταντάρα ), «Σόου είναι, θα περάσει», «Όταν θυμάσαι, χαίρεσαι», «Φώτα πορείας», «Ο πιο αδύναμος κρίκος» (τηλεπαιχνίδι για τον τηλεοπτικό σταθμό Mega channel). Για κάποια περίοδο η Έλενα Ακρίτα εγκατέλειψε τη δημοσιογραφία και ασχολήθηκε με την υποκριτική ως ηθοποιός και σεναριογράφος.

 

Σενάρια για την τηλεόραση: «Γόβα στιλέτο» (1994 ΑΝΤ1), «Στρας» (1995 ΑΝΤ1), στα οποία πρωταγωνίστησε η ίδια με το Γιώργο Κυρίτση και τον Κώστα Αρζόγλου, «Στα φτερά του έρωτα» (1999-2001 ΝΕΤ), «Κάτω απ’ την ακρόπολη» (2001-2003 Alpha TV), «Με θέα στο πέλαγο» (2004 Mega channel) και «Βέρα στο δεξί» (2004-2007 Mega channel).

 

Βιβλία: «Από την Έλενα με χαμόγελο», «Ραντεβού με την Έλενα», «Η Έλενα στη χώρα των θαυμάτων», «Η διαθήκη», «Τα φλου», «Γόβα στιλέτο»,  «Γεννήθηκα ξανθιά», «Και οι ξανθιές έχουν ψυχή».

 

Το πρώτο της θεατρικό έργο, «Η δίαιτα του αστροναύτη», ανέβηκε το 2000-2001 σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή. Έχει μεταφράσει και διασκευάσει από τα αγγλικά και τα γαλλικά πολλά θεατρικά έργα, πρόζες και μιούζικαλ.

 

Η Έλενα Ακρίτα τιμήθηκε από το Σύλλογο Γονέων για τον αγώνα της κατά των ναρκωτικών.

Φώτο Γκάλερι

Image
Image