Μιχαηλίδης Άριστος

Image

Διευθυντής Σύνταξης Φιλελεύθερος.

 

Ο Άριστος Μιχαηλίδης γεννήθηκε το 1959, στην Τεμβριά Σολέας, αποφοίτησε από το Ελληνικό Γυμνάσιο Σολέας και μετά το στρατό σπούδασε δημοσιογραφία και αρχιτεκτονικό σχέδιο (που δεν δούλεψε ποτέ) στην Αθήνα. Συμμετείχε σε σειρά σεμιναρίων και συνεδρίων για το σχεδιασμό και εκσυγχρονισμό εφημερίδων και εργάζεται στον κυπριακό Τύπο από το 1983, πρώτα ως ανταποκριτής στην Αθήνα.

 

Εργάστηκε στις εφημερίδες Αλήθεια και Σημερινή, στο ράδιο Πρώτο κατά τα πρώτα βήματα της ιδιωτικής ραδιοφωνίας, διατήρησε εβδομαδιαία ενημερωτική εκπομπή στο ράδιο Άστρα και διετέλεσε διευθυντής σύνταξης των εφημερίδων Σημερινή και Πολίτης.

 

Το 1991 ήταν ένας από τους συντελεστές της ανάπτυξης του περιοδικού τύπου στην Κύπρο ως αρχισυντάκτης του πρώτου περιοδικού του Φιλελεύθερου, Σελίδες, όπου εργάστηκε για έξι χρόνια. Αποχώρησε για να αναλάβει την έκδοση της εφημερίδας Πολίτης, όπου ήταν ο διευθυντής σύνταξης στα πρώτα έξι χρόνια της. Επέστρεψε στο Φιλελεύθερο ως διευθυντής σύνταξης το 2006, συμμετέχοντας στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη της νέας εποχής για την ιστορική εφημερίδα της Κύπρου. Είναι νυμφευμένος με την Ελένη Ευτυχίου και έχουν δυο παιδιά, την Ιόλη και τον Αλέκο.