Παπαδοπούλου Φωτεινή

Image

Γεννήθηκε στις 6 Μαρτίου του 1950 στο Παρίσι, το γένος Λεβέντη. Το 1967 νυμφεύτηκε με τον τότε Υπουργό Εσωτερικών, Πολύκαρπο Γιωρκάτζη και απέκτησαν μαζί δύο παιδιά τον Κωνσταντίνο και την Μαρία.

 

(Ο γάμος: Βίντεο Ψηφιακός Ηρόδοτος-Αρχείο ΡΙΚ)

Τον Μάρτιο του 1970 ο Πολύκαρπος Γιωρκάτζης δολοφονήθηκε, με τη δολοφονία του να παραμένει ανεξιχνίαστη. Σε συνέντευξη της η κ. Φωτεινή Παπαδοπούλου κατονόμασε το δολοφόνο του συζύγου της. 

 

Το 1972 παντρεύτηκε τον Τάσσο Παπαδόπουλο, πρώην  Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μαζί απέκτησαν τον Νικόλα και την Αναστασία. Ο Τάσσος Παπαδόπουλος απεβίωσε τον Δεκέμβριο του 2008. (Βίντεο Ψηφιακός Ηρόδοτος-Αρχείο ΡΙΚ). 

 

Από το 1973, είναι ενεργό μέλος του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, τους σκοπούς και τις αρχές του οποίου υπηρετεί πιστά τρέφοντας ιδιαίτερη αγάπη για τον συνάνθρωπο. (Η Φωτεινή διαβάζει παραμύθι την περίοδο της Πανδημίας Κωρονοιού

 

Πιστή οπαδός του εθελοντισμού, ξεκίνησε τη δράση της στον Ερυθρό Σταυρό, δημιουργώντας το Τμήμα Νέων, σε καιρούς ιδιαίτερα δύσκολους για την Κύπρο, λίγο πριν την Τουρκική εισβολή του 1974. Πρωτοστάτησε στη δημιουργία διαφόρων προγραμμάτων, που ξεκίνησαν στα σχολεία, και στόχο έχουν όσο το δυνατό περισσότεροι νέοι να μυηθούν στον εθελοντισμό.

 

Πηγή

Μεγάλη Κυπριακή Εγκυκλοπαίδεια

Φώτο Γκάλερι

Image
Image
Image
Image
Image
Image