Θεοπέμπτου Χαράλαμπος

Image

Ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου είναι πολιτικός και περιβαλλοντιστής. Γεννήθηκε στην Αγλαντζιά το 1955 και αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο το 1973.

Σπούδασε Ηλεκτρονικά στο Πανεπιστήμιο του City στο Λονδίνο, και εργάστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα ως Λέκτορας Ηλεκτρονικών στο Ανώτερο Τεχνολογικό Ινστιτούτο.

 

Ακρόαση: Ραδιοφωνική Συνέντευξη στον Πολίτη 

 

 Διετέλεσε Εκτελεστικός Γραμματέας και Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών και δραστήριο μέλος της ΜΚΟ Οικολογική Κίνηση Κύπρου. Στις 26 Ιουλίου 2020 εξελέγη πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, άνευ ανυποψηφίου. Από τη θέση αυτή παραιτήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 2023. Τον διαδέκτηκε ο Γιώργος Περδίκης.

 Το Μάιο του 2016 εκλέγηκε Βουλευτής Λευκωσίας με το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών του οποίου είναι ιδρυτικό στέλεχος. Στη θέση αυτή επανεξελέγη στις Βουλευτικές του 2021.

 

Καριέρα

Από το 1995 μέχρι το 2006 υπηρετούσε σαν Σύμβουλος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου

Τον Ιούλιο του 2006, διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ως Επίτροπος Περιβάλλοντος όπου υπηρέτησε για 6 χρόνια. (Βλέπε βίντεο)

 

Με τη λήξη της θητείας του το 2013, ανάλαβε τη θέση του Λέκτορα στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

 

 

 

 

Πηγή: 

www.polignosi.com

 

Φώτο Γκάλερι

Image
Image
Image