Καουρής Ανδρέας

Image

Δήμαρχος Λύσης -Δημοσιογράφος. O Aνδρέας Kαουρής γεννήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 1955 στο χωριό Λύση της επαρχίας Aμμοχώστου.

 

Στις Δημοτικές Εκλογές της 18ης Δεκεμβρίου 2016 κατήλθε ως ανεξάρτητος και υπερκομματικός υποψήφιος Δήμαρχος για τον κατεχόμενο Δήμο της Λύσης. Μετά την απόφαση του  Δημάρχου Λύσης, Συμεών Παστού, να μην κατέλθει ως υποψήφιος στις Δημοτικές Εκλογές της 18ης Δεκεμβρίου, η Τοπική Οργάνωση του ΑΚΕΛ Λύσης, όπως και άλλα κόμματα  αποφάσισαν  όπως στηρίξουν τον κ. Καουρή, με γνώμονα την επίτευξη μεγαλύτερης συναίνεσης. Κέρδισε τη δημαρχία με ποσοστό πέραν του 71%. 

 

Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Eίναι εκδότης και διευθυντής της ανεξάρτητης εβδομαδιαίας εφημερίδας «O Aντίλογος» που κυκλοφορεί παγκύπρια κάθε Παρασκευή από το 1999.

Εργάστηκε επίσης ως δημοσιογράφος της εφημερίδας Αγώνας με εκδότη τον Νίκο Κόση για 28 χρόνια.

 

Είναι επίσης συγγραφέας πέντε βιβλίων: «Διάλογος με την Aλήθεια», 1980, O «Eφιάλτης», 1988, «Προσέξτε κύριε Πρόεδρε», ενώ έγραψε και κυκλοφόρησε δυο τόμους για τη ζωή και τη δράση του Σταυραετού του Mαχαιρά και Yπαρχηγού της EOKA, Γρηγόρη Aυξεντίου, και εκκρεμεί ο τρίτος τόμος.