Γιάγκου Κίκης

Image

Συνδικαλιστής. Γεννήθηκε στην Αμμόχωστο στις 5 Μαρτίου 1942 και πέθανε στις 16 Φεβρουαρίου 2012. Ήταν συνδικαλιστής στην Ένωσης Κυπρίων Αγροτών (ΕΚΑ).

 

Σε νεαρή ηλικία έγινε μέλος της Παγκύπριας Ενιαίας Οργάνωσης Μαθητών (ΠΕΟΜ), στέλεχος της Ενιαίας Δημοκρατικής Οργάνωσης Νεολαίας (ΕΔΟΝ) και στέλεχος του ΑΚΕΛ. Διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ (1986-2010).  Στις βουλευτικές εκλογές του 1991 εκλέχτηκε βουλευτής στην Εκλογική Περιφέρεια Αμμοχώστου με το ΑΚΕΛ για την ΣΤ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο. Επανεξελέγη στις βουλευτικές εκλογές του 1996 για την Ζ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο και στις βουλευτικές εκλογές του 2001 για την Η΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο.

 

Ως βουλευτής, διετέλεσε αναπληρωτής πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων - Εγκλωβισμένων - Αγνοουμένων - Παθόντων, αναπληρωτής πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως, μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Εγκληματικότητα.

 

Διετέλεσε γραμματέας της Επιτροπής Προσφύγων Αμμοχώστου - Λάρνακας. Διετέλεσε επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου του αθλητικού σωματείου Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου.

 

 

Πηγή:

  1. «50 χρόνια κυπριακού κοινοβουλίου» (PDF). Βουλή των Αντιπροσώπων 

Φώτο Γκάλερι

Image