Χριστόφια Έλση Χηράτου

Image

Πολιτικός -σύζυγος του 6ου Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια. Η Έλση Χριστόφια-Χηράτου γεννήθηκε στο χωριό Πελένδρι της Επαρχίας Λεμεσού στις 7 Οκτωβρίου 1952. Έχει αξιόλογο φιλανθρωπικό έργο και διετέλεσε  πρόεδρος ή επίτιμη πρόεδρος σε πολλά φιλανθρωπικά ιδρύματα και οργανώσεις στην Κύπρο. 

 

» Βλέπε βίντεο: Τετ-α-τετ με την Έλση Χριστόφια

 

Το 1955 μετοίκησε με την οικογένειά της στη Λεμεσό, όπου έζησε την παιδική και εφηβική της ηλικία. Αποφοιτώντας το 1970 από το Α’ Γυμνάσιο Θηλέων Λεμεσού, μετέβη στη Μόσχα για σπουδές. Φοίτησε στο Ινστιτούτο Κοινωνικών Επιστημών της Μόσχας. Το 1972 παντρεύτηκε το Δημήτρη Χριστόφια. Μαζί απέκτησαν  τρία παιδιά, δύο κόρες και ένα γιο. Ο τομέας του θεάτρου, της μουσικής και γενικά της τέχνης είναι μέσα στα κύρια ενδιαφέροντά της.

 

Η Έλση Χριστόφια εργάστηκε στην Παγκύπρια Ομοσπονδία Γυναικείων Οργανώσεων (ΠΟΓΟ) την περίοδο 1975-1977. Από το 1977 μέχρι το 2013 εργαζόταν στην Επαρχιακή Επιτροπή ΑΚΕΛ Λευκωσίας-Κερύνειας. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του  ΑΚΕΛ, της Επαρχιακής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Λευκωσίας-Κερύνειας και του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΓΟ.

 

 

Πηγή:

  1. Polignosi

Φώτο Γκάλερι

Image
Image