Πουργουρίδης Χρήστος

Image

Νομικός. Ο Χρήστος Πουργουρίδης γεννήθηκε στον Μονιάτη στις 3 Οκτωβρίου 1945. Σπούδαςσε νομική (LL.B.) στο Πανεπιστήμιο Queen Mary ου Λονδίνου και στο Mıddle Temple (Barrister-at-Lawç) Eξασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου.

Στη διάρκεια των σπουδών του ήταν πρόεδρος της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων (ΕΦΕΚ) Αγγλίας.Διετέλεσε επαρχιακός γραμματέας ΔΗΣΥ Λεμεσού και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ.

 

Εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής στις βουλευτικές εκλογές του 1991 στην Εκλογική Περιφέρεια Λεμεσού με τον συνασπισμό Δημοκρατικός Συναγερμός-Κόμμα Φιλελευθέρων για την ΣΤ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο. Επανεξελέγη στις βουλευτικές εκλογές του 1996 με τον ίδιο συνασπισμό για την Ζ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο.  Επανεξελέγη με τον ΔΗΣΥ στις βουλευτικές εκλογές του 2001 για την Η΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο και στις βουλευτικές εκλογές του 2006 για την Θ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο.

 

Ως βουλευτής, διετέλεσε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών, μέλος της Επιτροπής Επιλογής, μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως, μέλος της Ad Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τον Κανονισμό της Βουλής και μέλος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Πόθεν Έσχες. Ήταν ένας εκ των τριών αντιπροέδρων της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κυπριακού Κλάδου του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου και μέλος της αντιπροσωπίας της Βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

 

Πηγή

«50 χρόνια κυπριακού κοινοβουλίου» (PDF). Βουλή των Αντιπροσώπων (Κύπρος).