Σαρίκας Φειδίας

Image

Ο Φειδίας Σαρίκας γεννήθηκε στην Πάφο την 1η Οκτωβρίου 1957. Σπούδασε αρχιτεκτονική στην Εθνική Σχολή Αρχιτεκτονικής της Τουλούζης. Εργαζόταν ως αρχιτέκτονας.

Στις Δημοτικές εκλογές του 1986 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Πάφου και επανεκλέχθηκε στις Δημοτικές εκλογές του 1991 ενώ στις Δημοτικές εκλογές του 1996 εκλέχθηκε Δήμαρχος Πάφου. Επανεκλέχθηκε στις Δημοτικές εκλογές του 2001. 

Διετέλεσε πρόεδρος του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου την περίοδο 1997-2006. Την ίδια περίοδο ήταν πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Κομμάτων και Οργανώσεων Πάφου. Επιπλέον, διετέλεσε επαρχιακός γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος ΕΔΕΚ Πάφου και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων και της Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και αναπληρωματικό μέλος στη Μικτή Επιτροπή της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Τουρκία.

Διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Γραφείου του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών-Ε.Δ.Ε.Κ.

 

Εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής στις βουλευτικές εκλογές του 2006 στην Εκλογική Περιφέρεια Πάφου με το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών-Ε.Δ.Ε.Κ. για την Θ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο.Επανεκλέχθηκε στις βουλευτικές εκλογές του 2011 για την Ι΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο.

Ως βουλευτής, διετέλεσε μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, της Ad Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τον Κανονισμό της Βουλής και της Ad Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τις Κυπριακές Αερογραμμές. Ήταν επίσης μέλος της αντιπροσωπίας της Βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και της αντιπροσωπίας της Βουλής στη Διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των Χωρών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Καταδίκη

Τον Απρίλιο του 2017 καταδικάστηκε σε φυλάκιση για αδικήματα σχετικά με το Συμβούλιο Αποχετεύσεως Πάφου. Αποφυλακίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2018 μετά από αποδοχή του αιτήματος αποφυλάκισης του από το Συμβούλιο Αποφυλάκισης.