Νικολέττος Γιώργος Σπαρτιάτη

Image
Τεχνοκράτης -Πολιτικός . Ο Νικολέττος Γιώργος του Σπαρτιάτη γεννήθηκε στο Παραλίμνι στις 23 Μαρτίου 1973. Είναι γιος του Σπαρτιάτη και της Νίτσας Νικολέττου, πρώην διευθυντές Δημοτικών Σχολείων. Παντρεύτηκε ε τη Μαρία Ανδρέα Νέου, βιολόγο, διευθύντρια κλινικού εργαστηρίου - χημείου, με την οποία έχει αποκτήσει τρία παιδιά, τον Σπαρτιάτη, την Αθηνά και την Έλενα.
 
Υπηρέτησε τον προσκοπισμό για πολλά χρόνια και τιμήθηκα με την ανώτατη διάκριση του «Προσκόπου Δημοκρατίας». Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία και απολύθηκα με το βαθμό του έφεδρου  ανθιυπολοχαγού.
 
Σπουδές-Καριέρα
Αποφοίτησε από τον κλάδο Πολιτικής Μηχανικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του εξειδικεύτηκε στον τομέα της αντισεισμικής τεχνολογίας.
Είναι συνέταιρος στο γραφείο «Γ+Σ Νικολέττου Αρχιτέκτονες – Πολιτικοί Μηχανικοί Ε.Π.Ε.».
Το πιο πάνω γραφείο έχει διεκπεραιώσει εκατοντάδες ιδιωτικά και δημόσια έργα με μεγάλη επιτυχία.
 
Είναι επίσης  διευθυντής της εταιρείας «QUAKEGUARD CYPRUS LTD» η οποία ασχολείται με εξειδικευμένες επισκευές και αντισεισμικές ενισχύσεις κτηρίων και γεφυρών. Η πιο πάνω εταιρεία έχει εφαρμόσει τα σύγχρονα και πρωτοποριακά υλικά της σε πολλά μεγάλα έργα στην Κύπρο και στο εξωτερικό.
 
Πολιτική
Εξελέγη και υπηρέτησε ως Δημοτικός Σύμβουλος ΔΗΣΥ Παραλιμνίου για δεκαπέντε χρόνια (2002-2016). Από το 2007 έως το 2011 υπηρέτησε ως Αντιδήμαρχος του Δήμου Παραλιμνίου. Διετέλεσε 
 Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Υποδομών Φυσικού Αερίου (ΕΤΥΦΑ). Είναι  εκλεγμένο μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ.
 
 
Πηγή:
  1. Polignosi

Φώτο Γκάλερι

Image
Image