Σαββίδης Φρίξος

Image

Διετέλεσε υπουργός Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Γεννήθηκε στον Κάτω Αμίαντο Λεμεσού στις 17 Οκτωβρίου 1951 και μετά την αποφοίτησή του από το Γυμνάσιο σπούδασε στο Putney College και στο Wallbrook College στο Λονδίνο. Είναι μέλος του Σώματος του Ινστιτούτου Εγκεκριμένων Λογιστών και Ελεγκτών Αγγλίας και Ουαλίας. Εργάστηκε σε διάφορες διευθυντικές θέσεις σε οίκους Εγκεκριμένων Λογιστών και ήταν διευθύνων συνεταίρος του οίκου Σαββίδης και Συνεταίροι/Pannell Kerr Forster, Εγκεκριμένοι Λογιστές Ελεγκτές, μέχρι την υπουργοποίησή του. Διορίστηκε υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση Γλαύκου Κληρίδη στις 25 Αυγούστου 1999. Στη θέση αυτή υπηρέτησε μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2003, όταν ανέλαβε την εξουσία η κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου.

 

Υπηρέτησε ως αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών, και διεθνών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους τομείς της ναυτιλίας, ενέργειας, ασφαλειών και διεθνούς εμπορίου. Έχει υπηρετήσει ως πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής εναντίον των Ναρκωτικών και ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου. Διετέλεσε επίσης πρόεδρος της Εταιρείας «Απόλλων Ποδόσφαιρο Λτδ».

 

Στις 23 Ιουλίου 2021 ο Φρίξος Σαββίδης διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, Πρόεδρος του συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ.

Φώτο Γκάλερι

Image