Χαραλάμπους Σωτηρούλα

Image

Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Διορίστηκε από το Δημήτρη Χριστόφια στις 29 Φεβρουαρίου 2008 και υπηρέτησε έως τις 28 Φεβρουαρίου 2013. Γεννήθηκε στον Άγιο Μέμνονα Αμμοχώστου το 1963 και μετά την Εισβολή του 1974  διαμένει στην Αραδίππου. Είναι παντρεμένη με το Νίκο Χαραλάμπους και έχει δύο κόρες και ένα γιό.

 

Σπούδασε πολιτικές και κοινωνικές επιστήμες στην Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών και Κοινωνικής Διοίκησης της Σόφιας, απ΄ όπου και αποφοίτησε το 1986.

 

Με την επιστροφή της στην Κύπρο προσλήφθηκε στο συνδικαλιστικό κίνημα της ΠΕΟ το οποίο υπηρέτησε από διάφορες θέσεις. Τον Ιανουάριο του 2006 εκλέγηκε Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΕΟ.

 

Εξελέγη Βουλευτής Αμμοχώστου με το ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις στις εκλογές της 27ης Μαΐου 2001 και επανεξελέγη στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2006.

 

Διετέλεσε Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού.

 

Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Γυναικείων Οργανώσεων (Π.Ο.Γ.Ο). Στο 23ο συνέδριο του ΑΚΕΛ τον Ιούνιο  του 2021 εξελέγη μέλος του 19μελούς Πολιτικού Γραφείου του Κόμματος.

Φώτο Γκάλερι

Image