Σαββίδης Γιώργος

Γενικός εισαγγελέας της Δημοκρατίας

Image

Γενικός Εισαγγελέας της Κυπριακής Δημοκρατίας από τις 29 Ιουνίου 2020. Προηγουμένως διετέλεσε Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Γεννήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 1959 στην Αμμόχωστο. Φοίτησε μέχρι την Εισβολή του 1974 στο Ελληνικό Γυμνάσιο. Έκτοτε διαμένει στη Λεμεσό. Διακριθείς και αριστούχος απόφοιτος του Λανιτείου Γυμνασίου, έχει σπουδές Νομικής στο Ηνωμένο Βασίλειο (Πανεπιστήμιο του Έξετερ), όπου έλαβε τον τίτλο του Bachelor of Laws (LL.B. Hons) και στη συνέχεια αναγορεύτηκε σε Barrister στο Μίτολ Τεμπλ. (Middle Temple).

 

Στη συνέχεια άνοιξε δικηγορικό γραφείο με γραφεία σε Λεμεσό και Λευκωσία. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμμοχώστου, του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και του International Bar Association (IBA).

 

Πολιτική

Στις 31 Μαΐου 2019 διορίστηκε ως Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως στην Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη 2018. Παρέμεινε στη θέση αυτή έως την 29η Ιουνίου 2020, ημερομηνία κατά την οποία διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας  Νίκο Αναστασιάδη στη θέση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

 

Αθλητισμός 

Σε νεαρή ηλικία ήταν αθλητής. Υπήρξε πανελληνιονίκης και κάτοχος παγκύπριας επίδοσης στο άλμα εις ύψος ως αθλητής του Γυμναστικού Συλλόγου Ευαγόρα (ΓΣΕ). Επιπλέον, διετέλεσε γραμματέας του ΓΣΕ και μέλος της Εθνικής Κύπρου στον στίβο.

 

Πηγή:

www.Polignosi.com

 

 

 

 

 

Φώτο Γκάλερι

Image
Image
Image