Φρειδερίκου Μιχάλης

Ο ιδρυτής του πανεπιστημίου Frederick

Image

Επιχειρηματίας, ιδρυτής του Πανεπιστημίου Frederick.  Ο Μιχάλης Φρειδερίκου γεννήθηκε το 1937 στο Καιμακλί της Λευκωσίας και πέθανε την 21η Αυγούστου 2020.

 

Αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών Αθηνών. Ήταν ο Ιδρυτής και ο πρώτος Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Frederick, ιδρυτής και Διευθυντής του Frederick Institute of Technology, του Frederick Research Center, του τηλεοπτικού σταθμού Fred TV και του Radio Frederick.

 

Το πανεπιστήμιο

Το Πανεπιστήμιο Frederick είναι ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο που λειτουργεί στην Κυπριακή Δημοκρατία, χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άρχισε τη λειτουργία του το Σεπτέμβριο του 2007 μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Κυπριακής Δημοκρατίας και μετά από την επιτυχημένη, πολύχρονη πορεία του Frederick Institute of Technology στην εκπαίδευση και στην έρευνα. Τον Ιανουάριο του 2012, το Πανεπιστήμιο πήρε την τελική άδεια λειτουργίας του μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

 

Στο Πανεπιστήμιο Frederick λειτουργούν πέντε Σχολές που καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα της εκπαίδευσης και προσφέρουν προγράμματα σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο. Έχει έδρα τη Λευκωσία, πρωτέυουσα της Κυπριακής Δημοκρατίας ενώ συγκεκριμένες Σχολές και Τμήματα λειτουργούν και στο παράρτημα του Πανεπιστημίου στη Λεμεσό. Οι επίσημες γλώσσες του Πανεπιστημίου είναι η Ελληνική και η Αγγλική.

 

Αχιλλέας

Ο Μιχάλης Φρειδερίκος διατέλεσε για πολλά χρόνια Πρόεδρος του «Αχιλλέα» Καϊμακλίου και Δημοτικός Σύμβουλος Λευκωσίας. Ο Μιχάλης Φρειδερίκου έλαβε σημαντικό αριθμό τιμητικών διακρίσεων διεθνώς για το έργο του, ενώ το 2017 τιμήθηκε για τη συνολική του προσφορά στην εκπαίδευση της Κύπρου από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.   

 

Ετάφη στις 24 Αυγούστου στην εκκλησία Αγίας Βαρβάρας στο Καϊμακλί. 

Φώτο Γκάλερι

Image
Image
Image