Παπαδοπούλου Αντιγόνη

Image

Πολιτικός. Η Αντιγόνη Παπαδοπούλου γεννήθηκε στις 8 Ιουλίου 1954 στη Μόρφου. Διετέλεσε Βουλευτής με το ΔΗΚΟ στην επαρχία Λευκωσίας, Ευρωβουλευτής αλλά και Δήμαρχος Μόρφου.

Σπούδασε χημεία στο Κολλέγιο Ράσελ Σέιτζ με υποτροφία Φούλμπραϊτ και στο Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ με υποτροφίες του Πανεπιστημίου Λάνκαστερ και του Βρετανικού Συμβουλίου.

Εχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διεύθυνση Επιχειρήσεων και Μasters στην Κοινωνιολογία.

 

Διετέλεσε

Ξεκίνησε να εργάζεται ως Διευθύντρια Ελέγχου Ποιότητας Carlsberg (1978-2001). Εγκατάλειψε την επαγγελματική της σταδιοδρομία όταν εκλέχτηκε βουλευτής, πιστεύοντας στο ασυμβίβαστο.   Εξέλεγη δημοτική Σύμβουλος Στροβόλου (1991-1996) και αργότερα Δήμαρχος Μόρφου (1996-2001).

Διετέλεσε μέλος Κογκρέσου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Συμβουλίου της Ευρώπης (1996-2001) και Αντιπρόεδρος ΔΗΚΟ / Συντονίστρια Ομάδων Μελετών (1998-1999).

Υπήρξε Πρόεδρος ΓΟΔΗΚ (1994) και   Μέλος Εκτελεστικού Γραφείου ΔΗΚΟ.  

 

Το 2001 εξελέγη Βουλευτής Λευκωσίας (επανεξελέγη το 2006) και διετέλεσε μέλος  της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Συμβουλίου της Ευρώπης (2001), Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Συμβουλίου της Ευρώπης (2001) και Πρόεδρος  της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών / Προϋπολογισμού (2006)

 

Δεν ολοκλήρωσε την τελευταία θητεία της καθώς στις Ευρωεκλογές του 2009  εκλέχθηκε ευρωβουλευτής με το ΔΗΚΟ για την περίοδο 2009-2014. Συμμετείχε στην Προοδευτική Συμμαχία Σολιαστών και Δημοκρατών. Διεκδίκησε επανεκλογή στις Ευρωεκλογές του 2014  αλλά δεν εκλέχθηκε.

 

Αποβολή

Στις 5 Φεβρουαρίου 2018 το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΔΗΚΟ αποφάσισε την αποβολή της Αντιγόνης Παπαδοπούλου, και άλλων στελεχών του κόμματος, για «αντικομματική συμπεριφορά». Εντάχθηκε στη ΔΗΠΑ. Στις Ευρωεκλογές του 2019 συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Παράταξης  (ΔΗΠΑ), αλλά το κόμμα δεν εξέλεξε κανένα ευρωβουλευτή.

 

Ευρωπαϊκή Εμπειρία

Συμμετοχή σε πλειάδα Κοινοβουλευτικές αποστολές. Πολύχρονη δράση στο Συμβούλιο της Ευρώπης / Καταθέσεις προτάσεων και προώθηση ψηφισμάτων για το Κυπριακό και για οικονομικοκοινωνικά θέματα. Πολύχρονη δράση στην Ευρωπαϊκή Ένωση / Εκτεταμένη συμμετοχή σε δραστηριότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και σε συσκέψεις των Προέδρων των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών. Είναι τακτική ομιλήτρια σε Ευρωπαϊκά και Διεθνή Συνέδρια.

 

Συγγραφέας
Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Μπροστά στο Συρματόπλεγμα του Αττίλα» (1996) και «Γυναίκα: Το Άλλο Μισό του Ουρανού» (2006).


Ενδιαφέροντα: Ζωγραφική, ποίηση


Σύζυγος: Δρ. Στέλιος Παπαδόπουλος, Οικονομολόγος με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά : Χάρης (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, ΜΒΑ) και Ανδρέας (Μεταπτυχιακός φοιτητής - Business Information Systems).

 

 

Πηγή:

  1. Polignosi

Φώτο Γκάλερι

Image
Image
Image
Image