Μούζουρου-Πενηνταέξ Έφη

Image

Αθλήτρια. Γεννήθηκε  στη  Λευκωσία το 1961. Άρχισε τον  αθλητισμό  το 1976 και  συνέχισε μέχρι  το 1985 ως αθλήτρια του Γυμναστικού Συλλόγου «Παγκύπρια» και της εθνικής ομάδας της Ελλάδας.   

 

Υπήρξε  κάτοχος  της  παγκύπριας και  της  πανελλήνιας επίδοσης στο δρόμο 400 μ. Κατά την αθλητική της σταδιοδρομία κατέρριψε στο αγώνισμα αυτό δυο φορές την πανελλήνια και οκτώ φορές την παγκύπρια επίδοση γυναικών. Καλύτερή της επίδοση ο χρόνος 55΄΄.23 (27.6.81). Διετέλεσε μέλος της εθνικής ομάδας της Ελλάδας, μετέχοντας σε πέντε αγωνίσματα (100, 200, 400 μ. και σκυταλοδρομίες 4X100 και 4X400 μ.). Εκτός από τις πανελλήνιες και παγκύπριες νίκες της αναδείχθηκε βαλκανιονίκης το 1981 μετέχοντας στην ομάδα σκυταλοδρομίας 4X100 μ. 

 

Εκτός από  τα αγωνίσματα στίβου ασχολήθηκε επιτυχώς με την καλαθόσφαιρα και τη χειροσφαίριση (χάντμπολ).   

 

Το 1981 ο  Σύλλογος Φίλων  Κλασσικού Αθλητισμού Ελλάδας την τίμησε για τη σημαντική προσφορά της στον ελληνικό αθλητισμό, η δε Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου την ανακήρυξε ως Αθλήτρια της Χρονιάς. 

 

Είναι καθηγήτρια Φυσικής  Αγωγής και εργάζεται στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού από το 1985. Κατέχει τη θέση της Ανώτερης Λειτουργού στον τομέα του Μαζικού Αθλητισμού. Είναι υπεύθυνη του προγράμματος «Αθλητισμός Για Όλους». Εκπροσώπησε τον ΚΟΑ σε πολλά περιφερειακά και διεθνή συνέδρια και είναι μέλος διαφόρων επιτροπών και συμβουλίων. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αθλητισμός Για Όλους. Το 2008 εξελέγη αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αθλητισμός Για Όλους. Είναι συγγραφέας βιβλίων και εγχειριδίων για σωστή εκγύμναση και σωστή διατροφή.