Παπασολωμόντος Ανδρέας

Διετέλεσε   υπουργός Γεωργίας και Φυσικών Πόρων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Γεννήθηκε το 1932 στο Καραβοστάσι. Μετά την αποφοίτησή του από την Αγγλική Σχολή Λευκωσίας, φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου από όπου πήρε τον τίτλο B.Sc. στα οπωροκηπευτικά και αργότερα στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ των Ηνωμένων Πολιτειών, από όπου πήρε τους τίτλους M.Sc και Ph. D. στη φυτοπαθολογία.

 

Με την επιστροφή του στην Κύπρο, το 1961, εργάστηκε ως διευθυντής του Κλάδου Φυτοπροστασίας στο Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών. Το 1968 διορίστηκε διευθυντής του Τμήματος Γεωργίας και Φυσικών Πόρων, θέση που κατείχε μέχρι τις 7.1.1985 οπότε διορίστηκε υπουργός Γεωργίας και Φυσικών Πόρων στην κυβέρνηση Σπύρου Κυπριανού. Στη θέση αυτή υπηρέτησε μέχρι τις 6.11.1987 οπότε παραιτήθηκε.

 

Τον Αύγουστο του 1988 διορίστηκε διευθυντής του Τμήματος Γεωργικών Υπηρεσιών της Οργάνωσης Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO). Στη θέση αυτή υπηρέτησε μέχρι το 1990. Ακολούθως, μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 1994, συνέχισε τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη του Παγκόσμιου Αγροτικού Τομέα από τη θέση του διευθυντή του Τομέα Φυτικής Παραγωγής και Προστασίας.