Χαρμαντζί Μεχμέτ Mehmet Harmanci

Image

Ο Μεχμέτ Χαρμαντζί (τουρκικά: Mehmet Harmancı) είναι ο δήμαρχος του του Τ/κ Δήμου της Λευκωσίας που υπάγεται στην ούτω καλούμενη ΤΔΒΚ. Γεννήθηκε το 1977 στην Λευκωσία.

Αποφοίτησε από το Turkish Maarif College (TMK). Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές του σπουδές στις Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Ανατολικής Μεσογείου (EMU) και κατά τη διάρκεια των πανεπιστημιακών του σπουδών δραστηριοποιήθηκε πολιτικά με την EMU-KÖB (Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Πανεπιστημίου Ανατολικής Μεσογείου). Ο Harmancı ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πάνω σε θέματα Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο John Moores του Λίβερπουλ.

 

Πολιτική 

Ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα με την ένταξη του στη νεολαία του Κόμματος Κοινοτικής Απελευθέωσης, ενώ μετά την συγχώνευση του με το Κίνημα Ειρήνης και Δημοκρατίας συνέχισε στο Κόμμα Κοινωνικής Δημοκρατίας. Εργάστηκε ως διευθυντής σε τουριστικό πρακτορείο από το 2005 έως το 2008. Από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο του 2013, υπηρέτησε ως υπουργός τουρισμού, περιβάλλοντος και πολιτισμού σε μεταβατική κυβέρνηση υπό την ηγεσία της Σιμπέλ Σιμπερ. Στις Δημαρχιακές Εκλογές του 2014  κέρδισε το 38.6% των ψήφων και εξελέγη δήμαρχος της Βόρειας Λευκωσίας. Στις 25 Ιουνίου 2018 επανεξελέγη στη θέση του Δημάρχου. 

Φώτο Γκάλερι

Image
Image