Λεμεσός πόλη

Απασχόληση

Image

Η Λεμεσός είναι κέντρο απασχόλησης και παροχής υπηρεσιών, το δεύτερο μεγαλύτερο μετά την πρωτεύουσα Λευκωσία. Η πόλη και τα προάστιά της αντιπροσωπεύουν ποσοστό 28,58% της απασχόλησης που είναι το υψηλότερο μετά από εκείνο της Λευκωσίας και των προαστίων της (52,63%), αλλά πολύ μεγαλύτερο από το ποσοστό απασχόλησης της Λάρνακας και της περιοχής της (14,01%) και της Πάφου και της περιοχής της (4,78%).

 

Οι σημαντικότεροι τομείς οικονομικής δραστηριότητας είναι η βιομηχανική μεταποίηση, ο τουρισμός και οι κατασκευές και μεταφορές.

 

Μικρός αριθμός μονίμων κατοίκων της Λεμεσού απασχολείται στη Λευκωσία, στις βρετανικές βάσεις και σε εργασίες έξω από την ίδια την πόλη. Από τους απασχολούμενους στην πόλη, ένας μικρός αριθμός ατόμων προέρχεται από άλλες περιοχές. Οι κυριότεροι χώροι απασχόλησης βρίσκονται στο κέντρο της πόλης και στους άξονες δραστηριότητας, στις κυβερνητικές βιομηχανικές περιοχές, στη μεικτή βιομηχανική ζώνη, στην περιοχή του λιμανιού, και στην τουριστική περιοχή κατά μήκος της παραλίας βορειοανατολικά της Λεμεσού. Κύριο χαρακτηριστικό της απασχόλησης τόσο στη Λεμεσό όσο και σ' ολόκληρη την Κύπρο είναι η ύπαρξη πολλών και μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν μικρό σχετικά αριθμό ατόμων.

Φώτο Γκάλερι

Image
Image
Image